16 februari, 2021

Alla dessa gäster

Man behöver inte vara länge i B&B-branschen för att inse att det är gästerna som gör mödan värd. Visst blir det många, långa, intensiva dagar under högsäsong, men vad gör det när huset är fullt av glada, vänliga och trevliga människor.

Genom åren har vi stött på alla sorter, från jordens alla hörn. Det har varit allt från ensamresenärer till storfamiljer; unga par och pigga seniorer; bullriga barnfamiljer och försynta motorcyklister. Några har kommit för skärgården, andra för staden och kulturen; många på grund av slumpen och en och annan på grund av lumpen.

Ungefär varannan gäst är från Sverige. Påfallande många besöker Blekinge och Karlskrona för första, men förhoppningsvis inte sista, gången. Tyskar och danskar dominerar bland de utländska gästerna, men varje säsong dyker det också upp ett antal från bland annat Nederländerna, Österrike och Schweiz. Amerikaner, japaner och nyzeeländare är ovanligare men de förekommer.

Vissa gäster märker vi knappt av, andra är talträngda och vill veta allt om oss, huset, trädgården och hundarna. Nästan utan undantag har de varit angenäma bekantskaper som berikat vår vardag. De flesta ser vi bara en gång, andra har återkommit – både en, två och fler gånger.

Nu stundar en ny säsong. Vår tionde. Även i år kommer världen till Boråkra B&B.

Poolhäng i Boråkra.