Om oss

Om Boråkra Bed & Breakfast

Vi vill ge dig ett ombonat och personligt boende där du kan koppla av och känna dig som hemma. Våra omgivningar är rogivande med en stor levande trädgård och ett stilla fågel- och djurliv ända in på knutarna. Här finns en pool med en vedeldad bastu. Vill du hellre tillbringa din tid med en god bok på verandan eller framför brasan i skolsalen går det givetvis utmärkt.

Familjesemester, arbetsresa eller egentid?

Ibland är det skönt att bara komma bort och varva ner. Hos oss är det lätt att ladda batterierna. Vill du ut och vandra – korta eller längre sträckor – finns det massor av naturreservat i Blekinge att välja emellan! Vi visar dig gärna några av våra smultronställen. Föredrar du stadsliv har världsarvsstaden Karlskrona mycket att erbjuda av både sevärdheter och nöjen.

Frukost

Frukost tycker vi är viktigt. Därför månar vi lite extra om morgonmålet så att det sätter guldkant på tillvaron. Det betyder att vi alltid serverar hembakat bröd, hemgjorda marmelader samt hemrostad müsli. Nästan hela året kommer det gröna från trädgården. Men naturligtvis är utbudet av frukt, bär, grönsaker och blommor störst på sommaren.

Vill du fixa något själv att äta till lunch eller middag går det bra att låna köket – det är fullt utrustat. Annars tipsar vi gärna om någon av Karlskronas utmärkta restauranger.

Skolan

Verksamheten är inhyst i den varsamt renoverade Boråkra gamla folkskola. Rummen är generösa och personligt inredda med en liten touch av skola. Den gamla skolsalen på 65 kvm som står öppen för barn i alla åldrar. Det är vårt allrum, dojo och yogastudio. Med lite tur har värden en stund över för att visa japansk svärdskonst eller självförsvar.

Huset är TV- och rökfritt. Wi-Fi är trådlöst och gratis. Djur är välkomna gäster och vi har själva två stora och snälla hundar.

Om Per & Lotta

Hur länge vi bar på drömmen om att flytta till Blekinge är svårt att säga. Kanske alltid.

Per har varit sommarbleking sedan barnsben.

Lotta, ursprungligen från Stockholm, hade inte svårt att ta Blekinge till sitt hjärta. Tanken att få bo i “Sveriges trädgård” var kanske oemotståndlig för en utbildad landskapsarkitekt.

Tillsammans har vi seglat i skärgården, badat i sjöarna och – så snart tillfälle getts – plundrat skogarna på svamp. “Någon gång måste vi flytta hit”, löd mantrat. När så Boråkra gamla folkskola blev till salu på hösten 2011 fanns ingen tvekan.

Nu har vi brutit upp från Skåne och Lund och bosatt oss under Blekingeekarna. Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Och det är en dröm vi gärna vill dela med andra.