18 januari, 2021

Tionde säsongen närmar sig

I oktober är det tio år sedan vi köpte vårt älskade Boråkra. Redan våren därpå öppnade vi bed & breakfast-verksamheten. Med andra ord tioårsjubilerar vi denna säsong.

Första säsongen var blygsam. Och tur var det för vi saknade ju både erfarenhet och rutin. Dessutom hade vi redan en lång lista över akuta och mindre akuta projekt vi ville eller drömde om att få förverkliga redan det första året.

Det stora huset – den gamla folkskolan – var i allt väsentligt inflyttningsklart från dagen vi tog över. Den första vintern ägnade vi åt att bygga badrum och lite enklare renovering. Den största utmaningen låg kanske i att möblera fem sovrum, den stora skolsalen och köket. I flera veckor dammsög vi lokala loppis, nätauktioner och Blocket i jakt på lampor, stolar, bord, planscher, byråer och annat lösöre.

Desto mer var det att göra i det andra huset – den gamla småskolan som var tänkt att bli vår bostad. Där fanns varken vatten eller avlopp, inget värmesystem och elsystemet var knappt värt namnet. Där fanns att göra med andra ord. Den första sommaren ägnade vi åt att renovera alla fönster. Det innebar att vi plockade ut omkring 70 glas, skrapade karmar och bågar rena för att sedan linolja, grunda, glasa och måla. Tid tog det, men fönstren var i påfallande gott skick och absolut värda besväret.

Ett annat stort projekt och Lottas egen baby var – och är alltjämt – trädgården. Mer om den i ett kommande inlägg.

Så har det rullat på. Steg för steg har vi försökt att utveckla, förbättra och försköna. En bit på väg har vi kommit. Men färdiga är vi inte. Och kommer kanske aldrig att bli.

Fönsterrenovering när det begav sig.