25 november, 2015

Bättre än någonsin – säsongen som gått

En lång säsong är över och vi tackar alla våra gäster för ett fantastiskt sommarhalvår. Vi har nu haft Boråkra i fyra år och det var också fjärde säsongen med B&B. Nu börjar det kännas att det är på riktigt. I år har vi haft fler gäster än någonsin förut men vi försöker behålla ”hemma-hos-känslan” vilket vi förstått är det som våra gäster uppskattar. Det är också så vi vill att det ska vara. Vi vill försöka ha en ombonad, personlig prägel på boendet och inte så sterilt och uniformt som det kan vara på ett vanligt hotell.

Förutom lugnet – du störs nästan enbart av tuppen eller hackspetten – och atmosfären är det framförallt frukosten våra gäster brukar nämna. Vill du ha en generös frukost är du välkommen hit! Vi serverar alltid två sorters hembakt bröd, yoghurt och hemlagad müsli, hemgjord marmelad och sylt efter vad trädgården producerar. I mån av tillgång bjuder vi på ägg från våra egna hönor, Syster grus, Svarta Sara eller någon av Chokladtanternas. Vi serverar också fruktsallad och under säsong blir det förstås bär o frukt från trädgården. Sallad och annat grönt kommer också från gården nästan hela året.

Under sommaren har också poolen använts flitigt vilket vi tycker är underbart. I juli var det ju inte så varmt och soligt ens här i Karlskrona men då kom bastun väl till pass och sen var det skönt med ett svalkande dopp. Och för barnen är det ju inget problem – de badar lika gärna oavsett väder.

Sist men inte minst har vi vår välkomsthund Selma!

Hon vill helst hälsa ordentligt på alla och snusar in skorna på morgonen så hon har koll på att alla är hemma.

Även de mest hundovana och rädda brukar smälta när de umgåtts med Selma en dag eller två.

Det känns som att vi har satsat rätt.