22 mars, 2015

Bastu – med eller utan övernattning

Den långa men milda vintern är nu slut. Vårdagjämningen har firats med våfflor och ny vimpel. Trädgården är snart vårstädad och en ny odlingssäsong tar sin början. Alla fönsterbrädor är fyllda av spirande späda småplantor i väntan på den riktiga värmen.

Boråkra Bed & Breakfast har ju öppet året runt och här har varit gäster till och från hela vintern. Allt ifrån hundägare som har svårt att hitta bra boende där man får ta med husdjur, till hantverkare och affärsfolk som tröttnat på standardhotellen. Här får man lugn och ro, det är bara tuppen som stör. När det är ruskväder bjuds du på en kopp te vid brasan.

Nytt för säsongen är vedbastun som vi byggt under vintern. Den ligger alldeles intill poolen med utsikt över fältet. Bastun är ganska liten men perfekt för två eller kanske fyra kompisar. Här kan den som vill boka in sig. Vi hjälper till att tända och värma upp förstås. Bastun förlänger såklart poolsäsongen. Även mitt i vintern är det ju härligt att ångande krypa ner i det bokstavligen iskalla vattnet och känna hur det sticker i tårna.